در زمانهای قدیم، رسم بود همسایهها و فامیلها تا چند روز در منزل خود غذا پخته و برای خانواده عزادار ببرند که متاسفانه در جامعه ما به این شکل اشتباه تغییر یافته که خانواده عزادار علاوه بر غم و غصهی فقدان عزیز از دست رفته، همزمان باید به فکر تدارک پذیرایی از مهمانها هم باشند که با وضعیت اقتصادی فعلی برای بسیاری از خانوادهها بار مضاعفی است که باید در آن شرایط بحرانی به دوش بکشند، حتی اگر مشکل مالی هم نداشته باشند، بار روانی تدارک دیدن و آبرومند ظاهر شدن در انظار هم در آن شرایط یک بار اضافه است، علاوه بر این از نظر انرژی، خوردن غذایی که با این شرایط روحی و گاهی هم با نارضایتی، تدارک دیده شده، برای سلامتی میتواند مضر باشد.
از نظر آموزههای اسلام نیز، تحمیل هزینه پذیرایی از مردم بر مصیبتزده، از سنتهای غیرعقلانی و جاهلیت است.
سنت عقلانی و قرآنی اسلام اقتضا میکند تا در جهت همدردی با مصیبتزده و کاهش فشار روحی و روانی شرایط به گونهای فراهم شود که او در مدت عزاداری دغدغه نداشته باشد.
امام صادق علیهالسلام میفرماید:
غذا خوردن نزد مصیبتزدگان با خرج آنان، از رفتارهای جاهلیت است.
با نخوردن غذا در این مراسمات، به تدریج این قضیه عمومیت پیدا میکند و انگیزه تدارک غذای مراسم ترحیم کاهش یافته و به مرور این رسم برچیده میشود و دعای خیر خانوادهای که مشکل مالی دارد شامل حال خواهد بود.
خدا را شکر سطح سواد جامعه آنقدر بالا رفته و تقریبا همه میدانند که روح فرد متوفی به انرژی معنوی و دعا نیاز دارد نه غذا و.....
بیایید پذیرایی "فقط آب" در مراسم ختم و ترحیم و لغو پذیرایی ناهار و شام توسط بازماندگان و نخوردن غذا و نگرفتن بستههائیکه درمجالس ترحیم باب شده را ترویج کنیم.
? هموطن گرامی؛ بیایید با هم این رسمهای غلط را در جامعه ریشهکن کنیم ...
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی