مازندران یا همان طبرستان از دیرباز بنام دیار علویان نامی شده است چرا که این منطقه عشق و علاقه خود را به خاندان عصمت و طهارت ثابت کرده است و بالغ بر 1170سال محبت به این خاندان در وجود مردمان غیورش نقش بسته است.
14 آبان روز مازندران در دیار سبز علویان است و مردمان این دیار در سال 250 هجری قمری اولین حکومت شیعی جهان را تشکیل دادند.این قوم در روز خجسته سعید فطر 250 هجری قمری در مسجد جامع کجور نماز عید را به امامت حسن بن زید علوی برگزار کردند و با برپایی این نماز سنگ بنای نخستین حکومت شیعی در جهان را بنیان نهادند.
این روز سرآغاز بیعت مردم این استان با حسن بن زید علوی بنیان گذار نخستین حکومت شیعی علوی در جهان است و ارادت عمیق و خالصانه مردم مازندران به ائمه اطهار موجب شد تا مازندرانیها طی 12 قرن شیعه مانده و با افکار و باورهای شیعی زندگی کنند. براین اساس این روز به عنوان "مازندران، دیار سبز علویان" نامگذاری شد.
14 آبان روز ملّی مازندران است و این روز متعلق به مردم مازندران که جلودار آن مردم رویان و چالوس بودند، است، روزی که مردم با میل و رغبت حکومت شیعی را پذیرفتند، روزی که مردم بدون بوق و کرنای رسانه ای، خودشان و با تدبیر حکومت دلخواه خودشان را برپا کردند و در کجای تاریخ ایران چنین روزی داریم؟
مازندران سرزمینی است که افسانه و اسطوره و تاریخ باهم تضادی ندارند و به آشتی و ملاقات هم رفتند، افسانه و اسطورهاش عین تاریخ بوده و در هم آمیخته است.
از حوضه آبریز شمالی البرز وقتی به این سو سرازیر می شویم همان بلندترین قله که دماوند است را می بینیم که برابر افسانه ها مریضی و درد در آن راهی ندارد.
طبرستان از دیرباز سرزمین دلیرمردان بوده است و مردمان شجاع این سرزمین با جان و دل پذیرای حکومت علویان شدند و دست بیعت به حسن بن زید دادند.
سرزمین مازندران از دیرباز پر از رمز و راز بوده است، دارای مردمانی سختکوش و مهربان است که این سرزمین آبستن حوادث گوناگون بوده و این شانس را داشته که مطلع دلیرمردان و نام آوران بزرگی بوده است.
نام مازندران از دیرباز بنام پهلوانان و اسطوره ها به تاریخ ایران پیوند خورده است و رشادت های دلیر مردان آن هیچ گاه از ذهن مردم پاک نمی شود.
مشخصات مدیر وبلاگ
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی